EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Дебат за състоянието на ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дебат за състоянието на ЕС

mail18:15 | 15.09.2020прегледи 1272 коментарикоментари 0


Дебатът за състоянието на Европейския съюз през 2020 г. ще се проведе на 16 септември. Какво представлява дебатът за състоянието на Европейския съюз?

Дебатът за състоянието на Европейския съюз се провежда всеки септември, когато председателят на Европейската комисия застава пред депутатите в Парламента, за да обясни какво е било свършено през последната година, какво предстои през идните 12 месеца и каква е визията за бъдещето. Тази година ще бъде първото изявление за състоянието на ЕС на Урсула фон дер Лайен.

Дебатът е възможност за Парламента като единствената пряко избрана институция на ЕС да потърси отчетност от Европейската комисия.

Защо дебатът за състоянието на ЕС през 2020 г. е важен

Тази година Европейският съюз се сблъска с кризата с COVID-19 и работи за рестартирането на европейската икономика. Дебатът ще даде оценка на това кои мерки са дали резултат и какво трябва да се подобри, както и ще разгледа предстоящите стъпки.

Дебатът също така идва в момент, когато европейските институции преговарят за следващия дългосрочен бюджет. Финансовата рамка ще определи посоката на развитие на ЕС за години напред.

Как можете да проследите и да участвате в дебата

Дебатът ще бъде излъчван на живо онлайн на нашия уебсайт на 16 септември от 10 часа българско време. Ще можете да следите дискусията на всички официални езици на ЕС, включително на български език. Парламентът и Комисията също така ще го излъчват във Фейсбук.

Коментирайте с хаштагове #SOTEU и #СилниЗаедноЕС в Twitter, LinkedIn и Instagram.

Снимки и видеоматериали от събитието ще можете да откриете в Мултимедийния център на Парламента, а EP Newshub събира реакции на депутатите от техните профили в социалните мрежи.

Тази година в цяла Европа се организират събития във връзка с дебата. Дискусия в България бе на 11 септември.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg