EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Двудневна стачка в италианските бензиностанции

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Двудневна стачка в италианските бензиностанции

mail14:53 | 08.07.2009прегледи 620 коментарикоментари 0


Двудневна национална стачка обявиха служителите на бензиностанциите в Италия в знак на протест срещу отказа на правителството да поднови колективния им трудов договор и липсата на регламент в сектора, предаде Франс прес.
Основните синдикати в бранша призоваха за 48-часова стачка в цялата страна, с изключение на района на Акуила, който пострада сериозно от земетресението на 6 април.
Стачката на бензиностанциите на основните пътища е обявена от снощи в 19,30 часа местно време до 7 часа на 10 юли, а на автомагистралите - от 22 часа снощи до 22 часа на 9 юли.
Профсъюзите недоволстват от практиките на "петролната индустрия", която според тях "стоварва върху дистрибуторската мрежа всички противоречия в системата и организира конкуренция между собствените си бензиностанции и собствените си управители на обекти".
В комюнике на синдикатите се отправят критики срещу "насърчаването на ценови политики, ощетяващи драстично хиляди малки предприятия при тотално нарушаване на правилата за пазарна конкуренция".
Освен че колективният трудов договор не е подновен от правителството, синдикатите обвиняват кабинета, че не изпълнява обещанията си от преди една година за регулиране на сектора и въвеждане на структурни промени.
Именно в Акуила днес започва и тридневната среща на върха на ръководителите от Г-8 (седемте най-развити промишлени страни - САЩ, Канада, Япония, Франция, Великобритания, Германия и Италия, плюс Русия).
Заради лоша организация имаше вероятност дори срещата да бъде преместена от Италия в Испания.




 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1954