EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Двойниците на Apple в Китай затворени

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Двойниците на Apple в Китай затворени

mail16:30 | 25.07.2011прегледи 383 коментарикоментари 0


Властите в китайския град Кунмин наредиха два от фалшивите магазини на Apple да бъдат затворени. Причината обаче не е пиратство или опасения за нарушаване на правата на интелектуална собственост, а липсата на официално разрешително за бизнес, съобщи Ройтерс. Миналата седмица бе съобщено, че има пет "магазина на Apple ", в които продуктите на концерна се продават без разрешението на производителя. Само два от тях са затворени, отбелязват властите.
Разследването на дейността на магазините очевидно е провокирано от голямото внимание, което медиите посветиха на сложно изработен фалшив магазин, открит от американски блогър. Заповедта за затваряне не се отнася за магазина, който е подал молба за лиценз за препродаване на продуктите на Apple, посочи говорител на местното правителство. "Медиите не бива да разбират погрешно ситуацията и да се впускат да правят заключения. Някои медии в чужбина представиха нещата така, сякаш магазините са продавали фалшиви продукти на Apple ", отбеляза Чан Пуюн, говорител на властите в Кунмин. "Китай направи големи стъпки за строго прилагане на правата на интелектуална собственост, а и магазините не са продавали фалшиви продукти", допълни той. Властите разследват дали Apple е поискал пред китайските държавни органи законова защита за своя магазинен дизайн и вътрешно оформление, посочи Чан.
В Кунмин бяха проверени около 300 магазина, след като интернет публикация на американка, живееща в града, показа фалшиви магазини на Apple, почти идентични с истинските, в които дори персоналът е бил убеден, че работи за американската компания, припомня Ройтерс. Петте фалшиви магазина в Кунмин са продавали истински продукти на Епъл, купени от други оторизирани представители в Китай. Епъл има в Китай само четири официални магазина, които се намират в Пекин и Шанхай, допълва Ройтерс.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg