EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Две компании се сляха в "Идел Стандарт-Видима" АД

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Две компании се сляха в "Идел Стандарт-Видима" АД

mail13:18 | 21.02.2011прегледи 4692 коментарикоментари 0


Двете севлиевски подразделения на Идеал Стандарт Интернешънъл завършиха своето обединяване в една компания на 31 януари 2011 г. От 1 февруари 2011 г. двата завода „Идеал Стандарт България” ЕАД и „Идеал Стандарт – Видима” АД носят името „Идеал Стандарт - Видима” АД.
Целта на обединяването е да се опрости юридическата структура на компаниите в България и да се улесни синхронизирането на вътрешните процеси. Сливането на двете дружества в едно ще засили пазарните позиции на компанията като един от големите български работодатели с над 3300 служители и значим български производител. Процесът ще подпомогне и по-доброто обслужване на крайните клиенти благодарение на по-голяма гъвкавост и ефективност в компанията.
Няма да има промяна в условията на трудовите правоотношения на работниците и служителите на компанията в резултат на обединяването. Всички, работили за „Идеал Стандарт България” ЕАД, автоматично стават служители на „Идеал Стандарт - Видима” АД като запазват текущите условия, свързани с трудовите им правоотношения. Няма промяна и в ежедневната работа и бизнеса между други единици на Идеал Стандарт Интернешънъл и компанията в България, като производственият процес в двата завода ще продължи без изменения.
До началото на месец февруари т.г. заводът „Идеал Стандарт България” ЕАД произвеждаше санитарна керамика, а „Идеал Стандарт – Видима” АД беше специализиран в производството на смесителни батерии, както и осъществяваше всички търговски дейности на Идеал Стандарт Интернешънъл в България и Източна Европа. Обединената компания под името „Идеал Стандарт - Видима” АД ще произвежда санитарна керамика и смесители, осъществявайки също процесите по продажба и дистрибуция на цялостни решения за баня в европейските страни.
Управлението на „Идеал Стандарт – Видима” АД след обединяването се поема от Съвет на Директорите. Председател на Съвета на Директорите и Изпълнителен директор на компанията ще е Васил Кънев, който запазва поста си на вицепрезидент за Източна Европа на Идеал Стандарт Интернешънъл.
Изпълнителните директори на бившите два завода Красимир Копчев и Валентин Ганев остават членове на Съвета на Директорите и продължават да имат представителна власт - всеки в областта, която ръководи. Сред членовете на Съвета на директорите са също Клаудия Кресченци, юрист и вицепрезидент на Идеал Стандарт Интернешънъл, Ярослав Дончев – Финансов директор и Милена Богданова, Директор Човешки Ресурси за регион Източна Европа.

За Идеал Стандарт Интернешънъл:

Идеал Стандарт Интернешънъл, ситуирана в Брюксел, Белгия, е частна, независима компания с дейности в Европа, Близкия Изток, Африка и Тихоокеанска Азия. Компанията има присъствие и в Централна и Южна Америка, осигурявано чрез джойнт венчър Inseca. Изцяло ориентирана към решенията за бани, компанията осигурява обзавеждане за баня, санитарна керамика, смесители и душове за жилищни, търговски и административни сгради. Нейните продукти се продават под силните международни търговски марки Ideal Standard, Jado и American Standard (регион Тихоокеанска Азия и Incesa), както и други силни търговски марки, сред които Incesa Standard (Incesa), Armitage Shanks (Великобритания), Ceramica Dolomite (Италия), Porcher (Франция и Incesa) и Vidima (Източна Европа). Компанията има около 11 000 служители и работи в над 20 страни. Основен акционер е Bain Capital LLC.

България е със стратегическа роля за развитието на мултинационалната компания Идеал Стандарт Интернешънъл в регион Източна Европа. От началото на 2011 г., след процес на сливане, в гр. Севлиево оперира обединената компания „Идеал Стандарт - Видима” АД – лидер в производството на санитарна арматура и санитарна керамика. „Идеал Стандарт - Видима” АД управлява и дейностите по дистрибуция на продукти в Източна и Западна Европа, както и търговската дейност на ИСИ в регион Източна Европа.

 Съвет на Директорите на „Идеал Стандарт – Видима”АД

Васил Кънев - Вицепрезидент търговски регион Източна Европа на Идеал Стандарт Интернешънъл и председател на Борда на директорите на “Идеал Стандарт – Видима” АД

Бизнес лидер на Идеал Стандарт Интернешънъл за Източна Европа от 2002 г. От 1992 до 2001 г. е изпълнителен директор на „Видима - Идеал” АД - съвместно предприятие с Американ Стандарт. В периода 1990 - 1992 г. е изпълнителен директор на „Видима” АД, гр. Севлиево.

Красимир Копчев – Член на Съвета на директорите на „Идеал Стандарт – Видима”АД и Директор „Завод за производство на санитарна арматура”. Започва работа във „Видима” АД от 1987 г. като последователно е преминал позициите дизайн инженер, ръководител Инструментално производство, производствен директор и технически директор. От 2002 г. е изпълнителен директор на „Идеал Стандарт - Видима” АД, Севлиево.

Валентин Ганев - Член на Съвета на директорите на „Идеал Стандарт – Видима” АД и Директор „Завод за производство на санитарна керамика”.Работи в компанията от 1997 г. като е преминал през позициите Системен организатор, Ръководител сектор ИСТ, Ръководител участък „Производствено планиране”. От януари 2002 г. заема длъжността Директор Производство, а от март 2010 г. е Изпълнителен директор на „Идеал Стандарт България” ЕАД.

Милена Богданова – Член на Съвета на директорите на „Идеал Стандарт – Видима” АД и Директор Човешки Ресурси за регион Източна Европа на Идеал Стандарт Интернешънъл. Работи в компанията от 2002 г. като е преминала през позициите Директор Човешки Ресурси в „Идеал Стандарт България” ЕАД и Директор „Развитие на таланта и вътрешна комуникация” за регион Източна Европа. От септември 2008 г. е Директор Човешки Ресурси за регион Източна Европа на Идеал Стандарт Интернешънъл.

Ярослав Дончев - Член на Съвета на директорите на „Идеал Стандарт – Видима”АД и Директор Финанси за регион Източна Европа на Идеал Стандарт Интернешънъл. Работи в компанията от 1999 г. като последователно е заемал позициите Специалист Финансово-икономическа дейност, Финансов контролер на „Идеал Стандарт Полша”. От 2004 г. е Финансов контролер за „Идеал Стандарт Полша” и търговското представителство на компанията в Русия, а от 2008 г. е Директор Финанси за търговски регион Източна Европа на Идеал Стандарт Интернешънъл.

Клаудия Кресченци - Член на Съвета на директорите на „Идеал Стандарт – Видима” АД, юрист и вицепрезидент на Идеал Стандарт Интернешънъл, базирана в Брюксел.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg