EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Две версии за катастрофата при Приморско

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Две версии за катастрофата при Приморско

mail14:50 | 25.08.2011прегледи 636 коментарикоментари 0


При повторния оглед на летището в Приморско, където падна самолет с двама пътници, се работи по две основни версии. Експерти от Министерството на транспорта трябва да установят дали става дума за човешка, или техническа грешка, съобщава bTV.
През деня на инцидента са били извършени четири полета с развлекателна цел в района на Приморско, като фаталният четвърти полет е бил изпълняван над самото летище, на височина 500-700 метра. Пилотът е правил фигури от простия и сложния пилотаж, когато самолетът загубил скорост и паднал. Машината не е пригодена за подобни фигури. Самолетът загубва скорост и буквално е паднал върху полосата, при което се разбива, запалва се и хората загиват, обясни Атанас Костов, директор на дирекция Звено за разследвания на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт
Втората версия е технически проблем в самолета, въпреки че той е нов - от 2010 г.
Двама души загинаха вчера при инцидента с моторен самолет. Двуместната машина излетяла преди обяд от Ихтиман. В Приморско машината направила една туристическа обиколка в ранния следобед.
След втората обаче, при кацането, самолетът се запалил. Загинаха млад мъж от София на 24 години и 42-годишният пилот от Ихтиман. Докато пристигнат експертите от София, които ще огледат останките от разбилия се самолет, летището се охранява от жандармерия.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg