EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Две US фирми - партньори на ВМЗ Сопот

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Две US фирми - партньори на ВМЗ Сопот

mail13:20 | 26.04.2016прегледи 1281 коментарикоментари 1


Американски партньори на ВМЗ-Сопот отличиха държавната оръжейница за доброто партньорство и постигнати високи резултати при изпълнение на договори за производство и доставка на боеприпаси. Американските „Chemring Ordnance” и “Global Ordnance” връчиха грамота и плакет на изпълнителния директор на предприятието д-р инж. Иван Гецов на официална церемония в присъствието на икономическия министър Божидар Лукарски и неговия заместник Любен Петров.

Официалният представител на двете американски компании за България Владимир Осенов посочи, че през следващите 5 години интензивното сътрудничество между „Chemring Ordnance” и “Global Ordnance” и ВМЗ ще продължи да се развива. „ВМЗ се превръща в стратегически доставчик за американските си партньори. До края на месеца предстои и подписването на два нови договора“, посочи той.

„Благодарение на сътрудничеството си с водещи американски компании ВМЗ е във възход. Откриваме нови производствени мощности, постоянно назначаваме нови работници, нараства средната работна заплата“, посочи изпълнителният директор д-р инж. Иван Гецов. Той допълни, че от встъпването на новото ръководство на предприятието през септември миналата година са назначени близо 1000 нови работника. Финансовото състояние на ВМЗ се подобрява постоянно, като за Коледа през 2015 г. работниците и служителите получиха бонус, какъвто не бяха получавали от 2013 г. Премия в размер на 462 лв. получиха и за Великден тази година, като средствата вече са преведени по сметките им.

„Сключените договори обезпечават дейността ни за години напред. Надявам се, че това ще ни позволи да увеличаваме инвестициите си както в модернизация на производството, така и в нашия най-ценен актив – служителите и работниците“, посочи още инж. Гецов. Само преди седмица ръководството на оръжейницата прие въвеждането на система за допълнително стимулиране на наетите кадри на база постигнатите резултати. Първите бонуси по схемата ще бъдат изплатени със заплатата за м. май.


 
Коментари
 
Мирослав - 26-04-2016 г. 13:40:01

Американските партньори явмо въоръжават още някоя "умерена опозиция" някъде.

 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg