EUR 1.9558
USD 1.8036
CHF 1.9846
GBP 2.2826
CNY 2.4956
you tube
mobile version

Два варианта за завършване ГКПП „Струмяни – Берово“

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Два варианта за завършване ГКПП „Струмяни – Берово“

mail16:15 | 09.05.2024прегледи 373 коментарикоментари 0


Експерти и граждани обсъдиха в Струмяни концепцията за интегрирани териториални инвестиции „Подпомагане и разширяване на транспортната свързаност с Република Северна Македония“.

Срещата е във връзка с процедурата за кандидатстване по Приоритет 2 на Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 и се организира от Областен информационен център – Благоевград.

Инж. Мариела Русева и Лидия Шилова – експерти в Агенция „Пътна инфраструктура“, представиха проектното предложение за доизграждане на отсечката до бъдещия ГКПП „Струмяни – Берово“ и основен ремонт на 2,5 км от път III-1008 Струмяни - Микрево - Раздол - Клепало - граница Северна Македония, в участъка между селата Раздол и Клепало.

За доизграждането на отсечката до бъдещия граничен пункт са разработени два варианта на трасе.

Единият предвижда построяването на около 8,5 км от път III-1008 в участък, започващ приблизително преди отклонението за с. Колибите до бъдещия ГКПП „Струмяни – Берово“. Във втория вариант е заложено строителство на нова отсечка, с приблизителна дължина 10,8 км, от път III-1008. Тя започва преди отклонението за с. Колибите и завършва до бъдещия ГКПП.

Планираните дейности са от стратегическо значение както за областта и региона, така и на национално ниво, предвид изграждането на нов гранично контролно-пропускателен пункт между България и Република Северна Македония. Предложените мерки ще доведат до устойчива и безопасна инфраструктура, до повишаване на мобилността на населението и до увеличаване на инвестициите в района.

Линк към презентация на КИТИ BG16FFPR003-2.001-0031 „ПОДПОМАГАНЕ И РАЗШИРЯВАНЕ НА ТРАНСПОРТНАТА СВЪРЗАНОСТ С РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ“


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg