EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Данни за петрола: Русия ограничава достъпа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Данни за петрола: Русия ограничава достъпа

mail16:20 | 15.04.2022прегледи 1621 коментарикоментари 0


Руското министерство на енергетиката обяви, че занапред ограничава достъпа до статистики за производството и износа на петрол и газ от страната, предаде Ройтерс.

Ведомството обяснява, че ограничава разпространението на информации, които биха могли да се използват като средство за допълнителен натиск върху руския пазар и участниците в него. 

Подразделението на ведомството, натоварено с обработката на тези данни (ЦДУ ТЕК) не публикува месечния си доклад на 2 април, както се очакваше, за първи път от много години насам.

Руският енергиен сектор е сред включените в западните санкции след инвазията в Украйна на 24 февруари, която Москва продължава да нарича "специална военна операция".

Производството на руски петрол и газов кондензат спадна в понеделник под 10 милиона барела на ден - най-ниското равнище от юли 2020 г., според двама информирани източници.

Производството на петрол в страната може да спадне с 1,5 милиона петрола на ден през този месец, според прогнози на Международната агенция по енергията (МАЕ)./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg