EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Давос: Бизнесът поздрави Тръмп заради данъците

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Давос: Бизнесът поздрави Тръмп заради данъците

mail11:15 | 26.01.2018прегледи 10294 коментарикоментари 0


  Ръководителите на големите европейски корпорации поздравиха американския президент Доналд Тръмп за негова данъчна реформа по време на среща в рамките на Световния икономически форум в Давос, предаде ДПА.  Това бе в контраст с политиците, които в Давос изразиха критики по адрес на Тръмп.
    На вечеря в швейцарския курорт Тръмп разговаря с над десет изпълнителни директори на европейски корпорации, в това число германската Сименс, швейцарската Нестле и френската Тотал.
    "Поздравления за вашата данъчна реформа", заяви президентът на Сименс Джо Кезер, допълвайки, че тази стъпка е била причината неговата компания да реши да разработва газови турбини в САЩ. Шефът на Тотал Патрик Пуян пък каза, че неговата компания инвестира средно 1 милиард долара в САЩ на година. "Ще направим повече с вашата данъчна реформа", допълни той.  Ръководителят на норвежката държавна петролна компания Статойл Елдар Сатре пък каза, че усилията на Тръмп за дерегулиране на икономиката са също добра новина.
    Данъчната реформа намалява данъците върху доходите от 35 процента на 21 процента. Много европейски компании имат десетки хиляди работници в САЩ.
    "Милиарди и милиарди долари идват в САЩ", каза Тръмп пред корпоративните шефове. И докато те се показаха ентусиазирани от данъчната реформа в САЩ, няколко държавни и правителствени глави изразиха в Давос безпокойство от нарастващия протекционизъм, реагирайки по този начин на изолационистката търговска политика на Тръмп.


Тагове: Тръмп, бизнес
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg