EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Да се създаде ДА "Електронно управление"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Да се създаде ДА "Електронно управление"

mail14:31 | 06.02.2017прегледи 779 коментарикоментари 0


„Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) подкрепи създаването на Държавна агенция „Електронно управление“ към Министерски съвет, защото този подход създава предпоставка за ускоряване въвеждането на електронното управление в страната. Това заяви председателят на АИКБ Васил Велев при откриването на дискусията с ръководството на Държавна агенция „Електронно управление“, която се проведе на заседание на Националния съвет на Асоциацията. Председателят на ДАЕУ Росен Желязков запозна членовете на Националния съвет на АИКБ със състоянието на електронизирането на административните услуги до момента и плановете за развитие през следващите четири години до 2020 г. „Нетърпеливи сме да видим възможно повече работещи електронни услуги за гражданите и фирмите, защото това ще подобри бизнес средата в страната и ще повиши конкурентоспособността на българската икономика. АИКБ е готова да окаже съдействие и подкрепа“, заяви Васил Велев.

Осем нови компании бяха приети за членове АИКБ на заседанието на Националния съвет на Асоциацията. Сред тях е „Българска телекомуникационна компания“ ЕАД – един от най-големите частни работодатели в страната.

Асоциация на индустриалния капитал в България е най-представителната организация на работодателите на национално равнище. В нея членуват над 80 браншови камари, които са представителни в 3/4 от икономическите дейности, над 10 000 предприятия, осигуряващи работа на над 500 000 души. Асоциацията разполага с изградена мрежа от регионални камари, обхващащи 2/3 от общините в страната.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165