EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гърция:Работни места и евтини кредити

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция:Работни места и евтини кредити

mail12:30 | 22.05.2014прегледи 1205 коментарикоментари 0


Финансовото министерство в Берлин е съобщило, че германската държавна банка KfW ще раздава кредити в размер на сто милиона евро за подпомагане на малките и средни предприятия в Гърция. Кредитите ще минават през гръцките банки.
От септември гръцките банки ще отпускат кредитите на малкити средни предприятия с максимален срок за изплащане до седем години, съобщава в. "Етнос". Нисколихвените кредити ще са на стойност от 200 до 700 млн. евро с максимален срок на изплащане до седем години и са обезпечени от германската банка KfW.  Междувременно същата банка вложи сто милиона евро в създадения Гръцки инвестиционен фонд, който предстои да заработи. Участие в него с още сто милиона евро има и гръцката държава.

От своя страна премиерът Андонис Самарас обяви нова визия за развитието на Гърция, предвиждаща откриването на 770 хиляди работни места. Излизаме от епохата на меморандумите с кредиторите и правим следващата крачка, градим една нова Гърция, каза Самарас, представяйки своя план за развитие на страната. В. "Елефтеротипия" отбелязва, че в отговор лидерът на опозиционната левица СИРИЗА упрекнал Самарас, като казал, че това са предизборни приказки и че дни преди евровота и втория тур на местните избори в неделя, обещава хиляди работни места, а с водената от него политика на икономии е създал милион и половина безработни.
Гърция се завръща към растеж и това е значимо, заяви кандидатът на Европейската народна партия (ЕНП) за председателския пост на ЕК Жан-Клод Юнкер в интервю за гръцката национална телевизия НЕРИТ.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg