EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Гърция:Оборотите в неделя слаби

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция:Оборотите в неделя слаби

mail15:30 | 24.07.2014прегледи 1093 коментарикоментари 0


Четири от десет магазина в Гърция са останали затворени в неделя, според изследване на Националната търговска асоциация в страната, цитирано от в. "Та неа". Затворени са били 40 на сто от магазините в Атина и 53 на сто от тях в Солун.  78 на сто от гръцките търговци са казали, че не са доволни от неделния оборот и че той е бил много по-малък, отколкото в предишни неделни дни.  Повечето от заетите в търговията оценяват мярката като крайно неефикасна.
В Гърция стартира пилотна програма за работа на магазините в рамките на 52 недели през годината, срещу която възроптаха търговци и православната църква.  Чрез нея властите в южната съседка се опитват да стимулират потребителските разходи, като накарат магазините да работят допълнителни часове.
Под натиска на реформите, изисквани от международните кредитори на страната, правителството първоначално позволи на гражданите да пазаруват седем недели в годината, като досега гръцките търговци имаха право да държат магазините си отворени само две недели годишно.

 


Тагове: Гърция, обороти
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg