EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гърция:24 часова стачка днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция:24 часова стачка днес

mail10:10 | 09.07.2014прегледи 1122 коментарикоментари 0


Държавните болници, медицинските заведения и социалните служби в Гърция днес са затворени заради 24-часова стачка на работещите в тях. Призивът за стачката е на Федерацията на държавните служители АДЕДИ в знак на протест срещу атестациите, съкращенията и орязването на заплати и пенсии. В същото време днес протестен митинг на площад Синтагма в Атина срещу приватизацията на държавната електрическа компания свиква синдикатът на енергетиците с подкрепата на Общата конфедерация на труда ГСЕЕ, съобщават гръцките медии.
Правителството в Атина внесе иск в съда срещу Федерацията на държавните служители, за да може стачката да бъде обявена за незаконна и вредна.
Протестите стават на фона на очакваното днес пристигане на представителите на тройката международни кредитори /ЕС, ЕЦБ, МВФ/, за нова оценка на реформите в Гърция в замяна на
отпусканите на страната спасителни заеми.
Главната федерация на труда ГСЕЕ обяви, че се солидаризира със синдиката на гръцките енергетици за продължаване на протестните действия срещу плановете за разпродажба на 30 на сто от акциите на силно задлъжнялата електрическа компания. Стачкуващите в нея бяха принудени да се завърнат по работните си места, след като правителството обяви гражданска мобилизация.
 


Тагове: стачка, Гърция
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165