EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Гърция ще отвори магазините на 1-ви декември

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция ще отвори магазините на 1-ви декември

mail06:35 | 20.11.2020прегледи 722 коментарикоментари 0


Целта на гръцкото правителство е в началото на декември да бъдат отворени училищата от всички образователни степени и търговията на дребно, заяви пред телевизия Скай правителственият говорител Стелиос Пецас." Той каза, че това ще е възможно там, където няма увеличен епидемиологичен товар, предава БТА.

На следващ етап ще бъдат отворени кафенетата и ресторантите. Пецас обаче уточни, че ще бъде много трудно да заработят отново баровете и развлекателните центрове заради голямото струпване на хора в тях.

Говорителят каза, че във вторник е бил първият ден, в който се наблюдава изравняване на кривата на заболеваемостта и ако тенденцията се запази и през следващите дни, се очаква бързо спадане на новите случаи на коронавирус, след което правителството ще изработи план за вдигане на ограниченията.

Пецас не изключи да има и следващи периоди на затваряне, но отбеляза, че важното е, че пазарът ще отвори от 1 декември. "Училищата имат нисък епидемиологичен товар и ще са първата вълна на дейности, които ще бъдат отворени, както и търговията на дребно, която не изглежда да се свързва с увеличено предаване (на заразата), докато ресторантьорството и заведенията за обществено хранене ще са накрая", каза той.

По-конкретно за заведенията Пецас подчерта, че "ресторантите и кафенетата са в плановете ни да отворят за Коледа със (строги) правила и работно време. Където има правостоящи (клиенти) и струпване, барове и увеселителни заведения, е трудно да отворят".

По отношение на ваксината говорителят на гръцкото правителство каза, че тя ще е на разположение към края на годината или началото на 2021 г., а до края на второто тримесечие на 2021 г. ще може да е ваксинирано цялото население. "Посоката е да се ваксинира който иска", каза Пецас, като допълни обаче, че е нужно да се ваксинира голяма част от населението, за да се изгради имунитет.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg