EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гърция ще изпълни задълженията си!

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция ще изпълни задълженията си!

mail16:00 | 19.09.2011прегледи 520 коментарикоментари 0


Гръцкият министър на финансите Евангелос Венизелос заяви днес, че Гърция е твърдо решена да изпълни задълженията си към международните кредитори, предаде ИТАР-ТАСС. "Имаме и волята, и задължението да направим каквото трябва не само пред еврозоната, но и пред самите себе си и пред нашите деца", каза Венизелос на откриването на форум с представители на МВФ и водещи бизнесмени в курортния център Вулягмени край гръцката столица. "Необходима е рационализация на държавния сектор, в който има излишен персонал. Тази седмица ще бъдат оповестени
решения за реформиране на държавните органи и закриване на излишните държавни служби, а единната система за заплащане на труда ще бъде утвърдена в края на октомври", каза Венизелос. Министърът призна, че предстои "трудна седмица" за Гърция и за еврозоната и призова гръцките политици да бъдат предпазливи в публичните си изявления, защото "ако твърдим, че не можем да постигнем целите си, това ще се превърне в изпълнимо пророчество".
По мнението на Венизелос ще бъде добре, ако тройката международни кредитори за Гърция (ЕС, МВФ и ЕЦБ) има постоянно присъствие в Атина, за да се избегнат "недоразумения от комуникационен характер". "Гърция не е катализатор на проблемите на еврозоната. Проблемът на еврозоната е политически и институционален, има вътрешни трудности в държавите участнички. Ако еврозоната не може окончателно да реши проблема на Гърция, тогава трябва да се помисли с помощта на какви институции тя ще бъде в състояние да се справи с далеч по-големи трудности", каза гръцкият министър. Венизелос ще има днес следобед телефонна конференция с представители на тройката международни кредитори. След това е планирано заседание на правителството, на което ще бъдат дооформени решенията, съгласувани на заседание на кабинета в неделя.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4194