EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гърция чака 1 млн. туристи през май

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция чака 1 млн. туристи през май

mail12:01 | 05.05.2022прегледи 1222 коментарикоментари 0


Над един милион туристи ще посетят Гърция през първата половина на месец май, съобщава гръцката телевизия „Скай“. 

Най-голям е броят на очакваните туристи от Великобритания, следвани от тези от Германия, Франция, Италия и Холандия. 

Показателен за интереса от страна на британските туристи е фактът, че нискобюджетната компания Easy Jet обяви стартирането на нова самолетна линия до островите Кефалоня, Кос, Керкера и Крит. Увеличава се и броят на предлаганите полети от британските летища Гетуик, Лутън, Бристъл и Манчестър към други три гръцки дестинации – Санторини, Родос и Миконос.     

Най-много чуждестранни туристи в първите дни на май ще приеме столицата Атина. Очаква се на международното летище в Атина да пристигнат повече от 360 хиляди пътници. Сериозно ще е и движението към летището в Ираклион (на остров Крит), остров Родос, Солун и Корфу в Йонийско море.    

Вчера в интервю за вестник "Риъл нюз" министърът на туризма на Гърция Василис Кикилиас обяви нова програма за социален туризъм на стойност 30 милиона евро. Програмата ще обхване гръцки граждани с по-ниски доходи и стартира от юли. Тя ще даде възможност за осъществяване на почивки през цялата година.

Министърът посочи, че данните за потока от чуждестранните туристи в Гърция до момента са „много окуражаващи“ за гръцката икономика и доходите на средностатистическите гръцки семейства. По думите му стратегията на правителството на Кириакос Мицотакис е „част от успеха на гръцкия туризъм да стигне до джоба на гръцкия гражданин, който изпитва затруднения в сегашната ситуация“. /БТА


Тагове: Гърция, туристи
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg