EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Гърция: Ципрас очаква растеж и инвестиции

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция: Ципрас очаква растеж и инвестиции

mail15:01 | 12.09.2017прегледи 9060 коментарикоментари 0


Гръцката икономика ще постигне растеж през 2017 година след 9-годишна рецесия. Това заяви премиерът Алексик Ципрас на откриването на 82-ия Международен панаир в Солун. ПО думите му, страната е открила 236 000 нови работни места през първите седем месеца на 2017 г., което е най-бързият ръст на заетостта от 2001 г. насам. Премиерът на Гърция Алексис Ципрас очаква страната му да завърши успешно спасителната си програма през следващата година, подпомогната от съществен икономически растеж.

Ципрас отбеляза, че чуждестранните инвеститори са нетърпеливи да оползотворят възможностите, които Гърция предлага.

Същевременно, канадската корпорация „Елдорадо Голд" обяви, че спира инвестициите в оперативните си мини и проекти за развитие в Гърция поради закъснения, отговорни за които са управляващите в Атина, предаде AFP, цитирана от агенция Фокус.

Въпреки многократните опити на компанията и нейното гръцко дъщерно дружество да разговарят с правителството, „забавянето продължава при издаването на рутинни разрешителни и лицензи", се казва в съобщение от компанията, в което се допълва, че „при настоящите условия няма да се правят допълнителни инвестиции".


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg