EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гърция: Туризмът във възход

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция: Туризмът във възход

mail17:35 | 20.08.2021прегледи 1044 коментарикоментари 0


Възход на туризма в Гърция въпреки строгите мерки и увеличения брой на заразени с коронавирус. Българи и румънци компенсираха липсата на руски туристи в Северна Гърция, според туристическите агенции.Сигналите до сега са за много успешен туристически период за август и септември, съобщават от министерството по туризъм в Атина.

Българи и румънци отново са основни туристи в Северна Гърция. Причината за това е, че избягват пътуване с фериботи до островите и добрата епидемологична обстановка  в тази част на Гърция, коментират туристическите агенции. Най-много българи почиват на Халкидики и Кавала.

Въпреки наложените ограничителни мерки заетостта на хотелите на островите премина 80% по данни на Института за туристическа политика. На Миконос и Санторини всичко е резервирано и за месец септември. Крит и Родос са на трето място по желание за почивка на чуждестранните туристи, съобщава световна туристическа агенция. Два острова - Миконос и Карпатос до сега са посетени от повече туристи, отколкото през цялата изминала година.

Тази година Гърция си постави цел да достигне 50% от туристите в сравнение с успешната 2019 година. По всичко личи, че тази цел ще бъде премината, прогнозират в туристическия сектор./БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4156