EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гърция съкращава 5 хил. чиновници

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция съкращава 5 хил. чиновници

mail11:15 | 21.03.2013прегледи 371 коментарикоментари 0


Гръцкото правителство обещава да уволни повече от 5 хил. държавни служители до края на годината, за да успокои международните си кредитори, докато страната чака да й бъде отпуснат друг транш от спасителната финансова помощ, предава DPA. Преговорите между представители на правителството и кредиторите от Европейския съюз, Европейската централна банка (ЕЦБ) и Международния валутен фонд (МВФ) бяха блокирани заради въпроси, свързани със структурните реформи. Тройката кредитори напуснаха Атина в четвъртък и трябва да се върнат в началото на април.

В съобщение до медиите те отбелязват, че "е бил постигнат значителен напредък, но някои въпроси са останали нерешени". Двете страни омаловажиха провала в постигането на споразумение за следващия транш на стойност 2,8 млрд. евро, който трябва да бъде отпуснат до края на месеца. Според публикация на ежедневника "Катимерини" разногласията между двете страни са по отношение на темпото на съкращаване на държавни служители, извънредния данък върху собствеността, както и по въпроса как да бъдат покрити дупките от неплатените данъци и невнесените социални осигуровки.
Гръцкото правителство не е успяло да убеди кредиторите за намаляване на данък добавена стойност за ресторантите и на акциза върху горивото за отопление. Гърция преживява шеста година на рецесия като през последното тримесечие на 2012 г. безработицата достигна рекордни нива от 26%.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg