EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Гърция се договори с кредиторите си

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция се договори с кредиторите си

mail13:34 | 22.02.2017прегледи 674 коментарикоментари 0


Финансовите министри на 19-те страни от еврозоната се съгласиха представителите на институциите, които правят преглед на спасителния план за Гърция, да се върнат в Атина, за да обсъдят в детайли необходимите реформи, предаде Асошиейтед прес.
Председателят на Еврогрупата Йерун Дейселблум заяви днес, че финансовите министри на еврозоната ще работят с гръцките власти по допълнителен пакет от структурни реформи, които затруднената финансово страна трябва да направи.
Съгласуването на пакет от мерки, включващи данъчната система, пенсионната система и пазара на труда, ще помогне да бъдат отблокирани още заеми за Гърция от спасителната програма. Без парите страната е изправена пред фалит и потенциално излизане от еврозоната това лято, посочва АП.
Дейселблум обяви също, че има споразумение за преместване на фокуса на политическия микс от икономии към дълбоки реформи. Това бе и един от призивите на Международния валутен фонд.
Гръцкото правителство е приело да превърне в закони мерките, позволяващи да бъдат изпълнени бюджетните цели, определени от европейските кредитори, съобщиха днес информирани източници, цитирани от Франс прес.
Министрите на финансите от еврозоната и Гърция се споразумяха да възобновят преговорите по прегледа на спасителния план идната седмица, след което бързо да ги приключат, предаде Ройтерс, като се позова на представител на гръцкото правителство.
"Споразумението включва неприкосновеното условие, поставено от гръцката страна, да няма повече нито едно евро икономии", уточни правителственият източник.
Гърция се съгласи да издаде закони за реформите, които ще бъдат приети от 1 януари 2019 година, при условие че финансовото въздействие ще бъде неутрално, посочи официалният представител.
По думите му технократите, представляващи кредиторите, ще се върнат в Атина веднага след 27 февруари с цел "да завършат споразумението на техническо равнище до няколко дни".
В кулоарите на днешната среща в Брюксел дипломат, цитиран от ТАСС, отказа да уточни същината на направените от Гърция отстъпки, подчертавайки само, че са от технически характер./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg