EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гърция свива доходите на държавни служители

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция свива доходите на държавни служители

mail15:30 | 15.10.2010прегледи 926 коментарикоментари 0


Гръцкото правителство обяви, че ще ореже драстично доходите на работещите в 11 най-губещи държавни предприятия и компании от комуналната сфера,  съобщават вестниците днес.
Реформата за строги икономии ще засегне 21 627 работещи в тези държавни предприятия, чиито загуби се изчисляват на 1,71  млрд. евро, а  дълговете им възлизат на около 12 млрд. евро.
Отбелязва се, че мярката е предприета заради поетия от правителството ангажимент, отразен в меморандума, подписан с ЕС и МВФ, по силата на който Гърция ще получава до 2013 г. пакет от заеми на траншове в размер на 110 млрд. евро, за да се справи прекомерно високия си бюджетен дефицит и държавен дълг, надхвърлящи нормите за еврозоната.
Едно от тези губещи предприятия е държавната железопътна компания (ОСЕ). Гръцкият парламент вчера прие на първо четене внесения законопроект за преструктуриране на компанията, натрупала дългове от 10,7 млрд. евро. Въпреки
протестите на железничарите, кабинетът уверява, че няма да има съкращения, но проектът предвижда персоналът да бъде намален, служители да бъдат прехвърлени на постове в други държавни компании или да бъдат пенсионирани. В подкрепа на законопроекта са гласували управляващата партия ПАСОК и опозиционната Нова
демокрация.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg