EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гърция по стъпките на Израел и Индия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция по стъпките на Израел и Индия

mail17:00 | 09.12.2010прегледи 834 коментарикоментари 0


Правителството в Атина възнамерява да емитира през 2011 г. облигации за гръцката диаспора, съобщава агенция Bloomberg в своя публикация, цитирана от атинския в. "Вима".
В материала се набляга на усилията на кабинета Папандреу да се върне на пазарите чрез алтернативни пътища, като за целта смята да мобилизира 11-те милиона гърци в чужбина.
Гърция следва примера на Израел и Индия, които в миналото емитираха облигации за диаспората, за да финансират развитието на собствената си инфраструктура. Израел даже събра общо 31 млрд. долара от тези облигации.
Гърция разполага с голяма диаспора, въпросът е дали гърците от тази диаспора искат да инвестират в страната и доколко имат доверие в усилията за развитие на нейната икономика, казал икономист от Световната банка.
В публикацията на Bloomberg се припомня, че през есента гръцкото правителство е имало планове да емитира облигации за диаспората, но опитите му са се провалили.
Отбелязва се, че в бюджета за 2011 г. финансовото министерство на Гърция е предвидило през следващата година да пусне облигации, които да стигнат до инвеститорите от диаспората в Америка, Канада и Австралия.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg