EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гърция окончателно либерализира таксиметровите услуги

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция окончателно либерализира таксиметровите услуги

mail18:20 | 27.07.2011прегледи 523 коментарикоментари 0


Гръцкият премиер Георгиос Папандреу призова днес таксиметровите шофьори да прекратят стачката, която от десет дни създава проблеми за туризма, но в същото време потвърди решението за либерализация на сектора на таксиметровите услуги, предаде АФП.
В изказване пред парламентарната група на управляващата партия ПАСОК премиерът подчерта, че правителството е готово да изслуша всяко предложение, но либерализация ще има. Призовавам собствениците на таксита да сътрудничат и да осъзнаят отрицателния ефект от тяхната акция по време на един период, решаващ за туризма, икономиката и гражданите на страната, посочи премиерът. Затворените професии ще бъдат отворени въпреки упоритата съпротива на корпоративните интереси, които предизвикаха затваряне на пристанища, летища и пътища в разгара на туристическия сезон, заяви Папандреу. Той добави, че е отворен за диалог с цел постигане на подобряване на качеството на таксиметровите услуги.
Туроператорите изразиха съжаление за удара, който бе нанесен на туристическия сектор от стачката и призоваха правосъдието и правителството да се намесят. Решението за таксиметровия бранш е в рамките на отварянето на редица така наречени затворени професии в Гърция като превозвачи, адвокати или инженери, започнало миналата година под натиска на международните кредитори на страната - ЕС и МВФ. Мярката цели засилване на конкуренцията и развитие на пазарната икономика.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048