EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гърция няма да плати на Европа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция няма да плати на Европа

mail12:30 | 12.07.2013прегледи 393 коментарикоментари 0


Споразумението, постигнато на срещата на Еврогрупата по-рано тази седмица за отпускането на следващия транш от заема за Гърция, бе лесната част. Изплащането му ще е трудно, пише в.
Wall Street Journal, цитиран от гръцкото издание "Етнос", като изказва становище, че Европа никога няма да си върне парите, взети назаем от тази страна.
Американският вестник окачествява като "виц" твърденията за надеждност на гръцкия дълг. Въпреки окуражителните изявления на германския финансов министър Вофганг Шойбле и на ръководителката на МВФ Кристин Лагард, че гръцкият дълг ще достигне 157 на сто от БВП в края на 2013 г., дори след неговото преструктуриране, бюджетният дефицит на страната през 2012 г. е бил 10 на сто от БВП, безработицата е скочила до 26,8 на сто, а рецесията се преценява, че ще се достигне 4,4 на сто тази година, отбелязва WSJ.

Всичко това ясно показва, че Гърция никога няма да може да погаси заемите си, за да се спаси. Сегашната дискусия за това дали Гърция прави достатъчно за реформите е напълно извън
темата, защото ако Гърция излезе от еврозоната, кредиторите й от валутния съюз ще загубят парите си. Гърците и германците знаят това, знаят също, че външния дълг на Гърция е станал много по-лош, откакто започнаха спасителните пакети, и откакто дългът бе 129 на сто от БВП и всяка дискусия за неговата надеждност звучи като виц, пише още американското издание.

 


Тагове: Гърция, Европа
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg