EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гърция не коментира Бургас-Александруполис

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция не коментира Бургас-Александруполис

mail13:10 | 17.02.2011прегледи 1092 коментарикоментари 0


Гърция засега не коментира информациите за евентуално оттегляне на Русия от проекта за строежа на нефтопровода Бургас- Александрополис и очаква разяснения във връзка с руската позиция по този въпрос. Това заяви официалният говорител на гръцкото правителство Георгиос Петалотис, цитиран от руската агенция ИТАР-ТАСС.
Вицепрезидентът на Транснефт Михаил Барков заяви в Москва, че акционерите по проекта Бургас-Александруполис ще обсъдят възможностите за по-нататъшно съществуване на компанията-собственик на бъдещия нефтопровод.
Помолен да коментира възможността за излизане на руската страна от проекта, Петалотис казал, че "са се появили" съобщения по темата, но гръцката страна очаква конкретни решения по нея, така че да може официално да бъде формулирана позицията на гръцкото правителство.
Запитан дали гръцкото правителство е доволно, тъй като премиерът Георгиос Папандреу първоначално е говорил за преразглеждане на споразумението за нефтопровода, Петалотис отговорил: "слуховете имат отношение не към гръцката, а към руската страна и че за това е нужно да се видят решенията на руската страна, все пак нашата позиция остава неизменна".
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg