EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гърция иска нов заем от МВФ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция иска нов заем от МВФ

mail13:40 | 19.01.2012прегледи 459 коментарикоментари 0


Гърция ще преговаря за нови заеми с МВФ в рамките на втория план за подпомагане, предложен от еврозоната на Атина в края на октомври, съобщи министърът на финансите Евангелос Венизелос, цитиран от агенция AFP. Имало е зелена светлина вчера по време на неофициална среща на Управителния съвет на МВФ във Вашингтон. Дадено е одобрение за това представители на МВФ да започнат преговори с Гърция за нова програма за помощ, която се предвижда да се добави към първия план за помощи от ЕС-МВФ за Гърция, за който бе взето решение през май 2010 г., каза министърът.

Според гръцката агенция АНА-МПА Гърция е внесла искане за допълнително финансиране от Фонда. Искането било в рамките на една нова програма за икономическа политика и е внесено от председателя на съвета на икономическите експерти Йоргос Заниас, от ръководителя на организацията за управление на държавния дълг Петрос Христодулу и от представителя на Гърция в МВФ Танос Кацамбас, съобщи агенцията. Тримата гръцки представители са информирали Фонда за изпълнението на икономическата програма на правителството в Атина и по-специално за направените от него последни интервенции в сферата на структурните промени и за оценките му относно устойчивостта на гръцкия дълг след финализиране на схемата за отписване на част от дълга на Гърция, по която в момента текат преговори с частните кредитори.

От Фонда е било изразено мнение, че допълнителна финансова помощ може да бъде предоставена при благополучен край на преговорите по дълга и по сключването на договор за предвидения втори заем за Гърция, съобщава АНА-МПА.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg