EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гърция: 700 млн.евро за сондажи на нефт

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция: 700 млн.евро за сондажи на нефт

mail14:00 | 16.05.2014прегледи 1110 коментарикоментари 0


Консорциуми с международно участие подписаха в Атина договори за проучвания и експлоатация на въглеводороди в три района на Западна Гърция - край град Янина, залива на град Патра и Катаколо, полуостров Пелопонес, съобщават гръцките вестници.
Обещаните от консорциумите инвестиции за тези сондажи надхвърлят 700 млн. евро, пише в. "Етнос". Представители на компаниите твърдят, че на въпросните "терени", където ще се търсят въглеводороди, има находища, възлизащи на 305 милиона барела нефт, а в край град Янина
прогнозите са за евентуално находище на природен газ, оценявано на 6 милиарда куб. м., посочва в. "Имерисия".
Приоритет на Гърция е да очертае зоните за наличие на въглеводороди с всички съседни страни, отбелязал на церемонията вицепремиерът Евангелос Венизелос, цитиран от в. "Катимерини".
Той пояснил, че с подписването на тези договори се цели да бъде стимулиран икономическият растеж на страната. От своя страна министърът на околната среда, енергетиката и климатичните промени Янис Маниатис обявил международен търг за отдаване на концесия на "терени" за търсене на вътглеводороди в Йонийско море и южно от о-в Крит. Министърът огласил също и конкурс за три "терена" на сушата, към които желание за участие има италианската компания Енел, пишат още вестниците.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg