EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гърция - четвърта дестинация за 2012

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция - четвърта дестинация за 2012

mail10:40 | 06.03.2012прегледи 527 коментарикоментари 0


Гърция ще бъде четвъртата предпочитана туристическа дестинация за 2012 г. след Испания, Италия и Франция, сочи проучване на Евробарометър, публикувано днес в Брюксел и цитирано от гръцките медии. Според същото проучване през 2011 г. 70 на сто от гърците не са ходили на почивка по финансови причини, а 80% от тези, които все пак са отишли на почивка, са останали в Гърция.
Същевременно стана ясно, че банковата група, която води преговорите за значително намаляване на дълговете бреме на Гърция, обяви, че 12 от най-големите инвеститори в държавни облигации на страната са се ангажирали да участват в плана за размяна на гръцки държавни ценни книжа, предаде Асошиейтед прес.
Гърция се опитва да убеди банки и други инвестиционни фондове да заменят държавните облигации, които държат, с нови, които са с много по-ниска номинална стойност, с по-дълъг срок на плащане и по-ниски лихви. Международният финансов институт съобщи днес, че сред инвеститорите, обещали да участват в плана, са германският застраховател Allianz, френската банка BNP Paribas, германските Commerzbank и Deutsche Bank, както и гръцките Eurobank EFG и National Bank of Greece. Включването на значителен брой инвеститори, които доброволно да участват в този план, е от решаващо значение за Гърция, за да може да получи финансовата помощ по втория пакет и да избегне фалит, отбелязва АП.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg