EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гърци купуват германски търговски кораби

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърци купуват германски търговски кораби

mail11:30 | 27.08.2012прегледи 719 коментарикоментари 0


Гръцки корабособственици спасяват корабната индустрия и хиляди дребни инвеститори в Германия, пише електронното издание на гръцкия в. "Та неа".Може Гърция да е прекомерно задлъжняла и зависима от германската помощ, но картината по отношение на корабната индустрия в Германия е съвсем различна, тъй като гръцки корабособственици са изразходвали над два милиарда долара за закупуването на използвани плавателни съдове през седемте месеца на 2012 г., отбелязва вестникът.
Публикацията се появява днес, когато премиерът Андонис Самарас е в Берлин, за да търси съдействие от германския канцлер за преодоляване на гръцката криза.
Корабната индустрия в Германия е изправена пред вълна от фалити през следващите месеци, тъй като финансирането пресъхва, а задълбочаването на икономическите проблеми в целия свят доведе до рязко намаление на търговията с контейнери, допълва БТА.В същото време над 100 германски фонда, които инвестират в корабоплаването, са фалирали, а други 800 фонда са пред затваряне заради дълоката криза в бранша, Точно поради това е породен и интересът на гръцките корабособственици, които не само разполагат с достатъчно свежи пари, но и с отричен кредитен рейтинг, който им позволява да взимат заеми от банки до 100 процента от стойността на корабите. Същите тези корабособственици са поканени от германсите фондове и преговарят с тях, за да спасят корабната инсдустрия и в частност контейнеровозите, посочва в. "Та неа". В материала се подчертава още, че в тези сметки не фигурират сумите, които ще бъдат дадени от гръцките корабособственици до края на годината за нови, свръхмодерни плавателни съдове, чиято обща стойност надхвърляла шест милиарда
долара.

 


 


Тагове: кораби, покупка
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg