EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Гръцките семейства свършват парите на 19-то число

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гръцките семейства свършват парите на 19-то число

mail10:34 | 11.03.2019прегледи 783 коментарикоментари 0


Повече от половината домакинства в Гърция заявяват, че не разполагат с достатъчен доход за целия месец и средно парите им свършват на 19-о число, показва проучване на Общата конфедерация на занаятчиите и търговците в Гърция, цитирано от телевизия Скай.

Най-голям проблем се наблюдава при многочленните домакинства, при които месечният доход е недостатъчен за 62,6% от тях. Над 60% от домакинствата заявяват, че са принудени да се лишават, за да задоволят основните си нужди. 12,7% отговарят, че не са в състояние да покрият дори основните си нужди.

Според оценката на конфедерацията три от десет домакинства преживяват с по-малко от 10 хиляди евро годишно, което ги поставя в най-ниската категория на доходите. Финансовите възможности на домакинствата се свиват и от данъчните им задължения. Почти 19 % отговарят, че има просрочени задължения. Около половината от длъжниците казват, че никога не са погасявали задълженията си, което, според авторите на проучването, показва трайната невъзможност за обслужване на тези задължения.

Пенсията остава основен източник на доход за около половината семейства. Едно от пет домакинства има поне един безработен член. Девет от десет домакинства заявяват, че нямат възможност да спестяват. 52% очакват влошаване на финансовото си състояние през 2019 г., а 11,3% - подобрение.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg