EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гръцки фирми търсят индустриални имоти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гръцки фирми търсят индустриални имоти

mail11:00 | 30.10.2012прегледи 1040 коментарикоментари 0


15 300 кв.м нови логистични площи се появиха на пазара в страната през третото тримесечие на 2012 година. Така общата складова площ в региона на София достигна 686 000 кв.м. Спад отбелязват незаетите складови площи през това тримесечие. Те са 5.2% спрямо 6.4% за предходния период, отчитат от Forton.
Най-активни в сегмента на индустриалните и логистични площи са производителите на резервни части и електроника за автомобили, които търсят бази в Източна Европа с цел оптимизиране на разходите. Build-to-suit проектите са основните индустриални имоти в процес на изграждане.
Промяната в данъчната политика на Гърция се отразява пряко върху конкурентноспособността на гръцката икономика. Като резултат гръцки компании търсят икономически изгодни и стабилни локации за пренасочване на производствата си. Пример за това е гръцки производител на соларни панели, който подписа договор за релокация на своята производствена база в България.
„След направеното предпроектно проучване, предложихме на клиента няколко подходящи проекта. Той се спря на бившата фабрика на Миролио в Елин Пелин. Вече е подписан 10-годишен договор за наем на 22 000 кв.м индустриална и складова площ“, коментира сделката Владимир Гюрджиев, мениджър „Индустриални и логистични площи“ в атенцията.
Средните наемни нива в столицата паднаха с 25 евроцента на годишна база и към момента среден наем на квадратен метър складова площ месечно е 3.5 евро. Нивата на доходност отбелязаха лек спад и в момента са 11.75% при 12.5% година по-рано, отбелязват още от компанията.
Тенденцията, която експертите наблюдават, е към постепенно, но пък постоянно запълване на свободните клас А и Б индустриални площи. Според тях логистичният сектор е в очакване на инфраструктурни подобрения, които ще отключат потенциала на България като стратегическа дестинация за индустриален бизнес.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg