EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Град Сандански търси турски туристи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Град Сандански търси турски туристи

mail17:05 | 20.02.2024прегледи 512 коментарикоментари 0


Дестинация Сандански и регионът са крайно непознати на турския пазар. Има доста туристи от Турция, които посещава нашите ски курорти, но при нас няма. Имаме ресурси, които бихме могли да предложим и биха били интересни за тях. Това каза за БТА Георги Кунчев, който е член на Управителния съвет на туристическата организация в региона - сдружение "Дестинация Сандански".

Той обясни, че така търсят възможност за увеличаване на заетостта. Присъствахме на туристическото изложение в Истанбул и там се убедих лично, че сме непозната дестинация, а има какво да предложим, посочи Кунчев. 

От сдружението са поканили двама журналисти - един от медийна група "Миллет" и един от "Хюриет", за инфо тур, с който да ги запознаят с района и в рамките му да обсъдят възможностите дестинация Сандански да бъде позиционирана на турския пазар. Междувременно вече са водили и разговори с големи туроператори от Турция, с които са разменили контакти и ценови оферти с местни туристически обекти, хотели и забележителности.

Говорили сме и с туристическото ни аташе в Истанбул, с която също планираме някакви съвместни инициативи, с цел промотиране на дестинация Сандански на турския пазар, обясни Кунчев. От сдружението предполагат, че ще направят пробив и ще успеят да привлекат турски туристи в района. 

По думите на Кунчев, районът би бил интересен за тях със спа и балнео възможностите и ресурсите, с минералната вода и с програмите за лечение, които предлага.

Той обясни, че така ще се увеличава и броят на нощувките в легловата база в района. По този начин се гарантира един по-дългосрочен период на заетост, а не да разчитаме само на уикенди, празници или фестивали, които организираме. Да имаме определена група туристи, които запълват за дългът престой легловата база, каза Кунчев. 

Сдружението вече има изградена стратегия за действие. Кунчев обясни, че ще поканят и туроператорите на инфо тур, за да им покажат дестинацията, както и какво предлага тя. Така и хотелите ще могат да си сключат директни договори с тях и да работят съвместно, допълни той. 

/ВЙ/


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037