EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Горанов: 200 лв. минимална пенсия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Горанов: 200 лв. минимална пенсия

mail06:50 | 13.04.2017прегледи 1123 коментарикоментари 0


До края на годината минималната пенсия ще стане 200 лева, потвърди в сутрешния блок на bTV бившият финансов министър Владислав Горанов от ГЕРБ. Той уточни, че това ще стане на две стъпки - от 1 юли на 180 лева, и от 1 октомври - на 200 лева.

По думите му за тази година това ще струва на бюджета под 100 млн. лева. За следващите години сумата расте и ще е под 300 млн. лв. за 2018 г.

„Ако се търсеше 100% удовлетворяване на претенциите на Патриотите за политиката им, свързана с пенсиите, ангажиментите като ресурс щяха да бъдат такива, че други политики нямаше да могат да се реализират. В този смисъл коментарът беше - или правим това и не можем да реализираме други политики, или намираме балансирано решение и продължаваме по съвместната програма, която заедно ще съставим", разкри още Горанов.

Във връзка с нарастването на минималната пенсия Горанов уточни, че са направени много изчисления с помощта на експерти от НОИ. „Видяхме какво струва една или друга мярка и се обединихме около определени цифрови параметри", подчерта той.

„Не очаквайте като евентуален финансов министър да съм най-щастливият човек от това решение, но то е възможното решение", заяви Горанов.

Според бившия финансов министър резерви може да се търсят при инвалидните пенсии, за част от които има подозрения, че са отпуснати незаконосъобразно. „Имаме основания да се съмняваме, тъй като броят на правоимащите е твърде голям", заяви той.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg