EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Големите строители купуват камиони въпреки кризата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Големите строители купуват камиони въпреки кризата

mail13:48 | 28.09.2010прегледи 1505 коментарикоментари 0


Големите строители в България купуват специализирани камиони и техника въпреки кризата, показа проучване на Волво България, проведено сред компаниите в бранша. Именно ангажираните в по-крупни инфраструктурни проекти са инвестирали в техника през последната година и/или планират да обновят автопарка си и през следващите 12 месеца. Над 55% от анкетираните, заявяват, че имат нужда от нови машини, но все още изпитват затруднения заради финансовата криза. Една шеста са категорични, че са готови на тази стъпка. Проучването на Волво България показва още, че голяма част от фирмите, около 60%, избират техника „втора ръка". Средната възраст на автопарка на близо две трети от строителните компании, участвали в проучването, е над 5 години. Кризата е направила всички фирми по-взискателни, като водещи при избора са техническите данни и възможности на автомобилите, както и сервизното обслужване. Изненадващо, ниската цена отстъпва, както при малките, така и при големите и е класирана на пето място като мотивационен фактор за цялостната оценка. Всички компании продължават да търсят гъвкави решения за финансиране.
„Нашите наблюдения показват, че въпреки утежнената обстановка в строителния сектор има компании, които продължават да работят активно по проекти, а през 2011 година очакваме и постепенно раздвижване на пазара", обясни Александър Санин, Управляващ директор на Волво България. „Кризата направи клиентите още по-взискателни не само към цената, но и към качеството и експлоатационните характеристика на техниката. И в отговор на това Volvo Truck пуска на пазара новия строителен камион Volvo FMX", допълни той.


Volvo FMX представен в Пловдив

Volvo FMX бе представен за първи път у нас днес на щанда на компанията на Пловдивския панаир. Машината се предлага в различни модификации на 11 и 13-литров дизелов двигател с мощност от 330 до 500 к.с., които гарантират ключовата за неравен терен комбинация от висок въртящ момент при ниски обороти. За стабилността и лесното управление при екстремни условия ключова роля има патентованата моторна спирачка на Volvo VEB+, която улеснява слизането дори по най-стръмния наклон.
В абсолютен синхрон с нея и окачването работи интелигентната автоматизирана трансмисия I-Shift със софтуер, който при всеки отделен случай избира най-удачната предавка. Така от една страна подобрява управляемостта на камиона и от друга оптимизира консумацията на гориво. Това прави Volvo FMX изключително подходящ за тежки строителни задачи.
Стотици посетители на Пловдивския панаир се убедиха лично в изключителните възможности на Volvo FMX и магията на I-Shift чрез „виртуалния" тест драйв на камиона, който предлага Волво България. Приключението вече е достъпно онлайн за всички желаещи на http://www.volvofmx.com/.
Volvo FMX дава избор за пълна гама от конфигурации на мостовете, което улеснява приспособяването на камиона дори и към най-тежките строителни приложения. Стабилността и издръжливостта са в основата на изцяло новия дизайн на камиона. Всички елементи - от здравата броня, покриваща двигателя с три отделни самостоятелно подменящи се секции, през стоманените решетки за фаровете, до здравите стоманени конзоли за огледалата за задно виждане, доказват това. FMX е проектиран да издържи на всичко, на което би могъл да се натъкне, за да се предотвратят дребни инциденти, водещи до скъпи ремонти и загуба на ценно време.

„Все повече български мениджъри се убедиха, че евтиното излиза скъпо. Покупката на камион е дългосрочна инвестиция, а със здравината си, намаления разход на гориво и добрата сервизна поддръжка FMX е идеален избор, който със сигурност ще се изплати във времето", убеден е Санин.
Новият камион е с нови, подобрени и по-устойчиви светлини, които са съобразени със строителната работна среда. Добрата видимост се гарантира и от огледалата за задно виждане. Volvo FMX се предлага с три различни кабини: дневна кабина, спална кабина и Globetrotter. Последната дори осигурява достатъчно височина, за да стоите изправени в нея и възможност за пренощуване на двама души. Всички вариации са с четириточково окачване, което намалява люлеенето и вибрациите, а седалките се предлагат с отопление и вентилация. Проектирани са така, че да осигурят максимално добра видимост на водача. Пакетите за оборудване включват климатик и аудио система с i-Pod интерфейс и възможност за управление от волана.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg