EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

Глоби при тол системата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Глоби при тол системата

mail12:12 | 23.11.2018прегледи 608 коментарикоментари 0


300 лв. глоба ще се налага на шофьорите, които не са си купили винетка и бъдат хванати на пътя. За превозните средства над 3,5 санкцията ще бъде в размер на 1800 лв. Това решиха депутатите с приети промени в Закона за за движението по пътищата на първо четене.

Новите текстове се налагат заради въвеждането на електронна винетка за леките автомобили от 1 януари 2019 г. и на толсистема за изминато разстояние от тежките камиони от средата на август 2019 г.

Толполиция на пътя ще снима, а след това ще може и да глобява за липса на винетка. Ще могат да спират нарушители с помощта на палка, описваща полукръг червена светлина. Сигнал за спиране може да бъде подаден и от движещ се толавтомобил, обозначен с мигащ надпис “Национално толуправление - Следвай ме!”.

С промените, внесени от депутати от ГЕРБ, се възлага на Агенция "Митници" да контролира маршрутите на превозвачите, които напускат страната. Те ще проверяват декларираните тол данни и заплащането на таксите.

Превозно средство, което не е заплатило пътните такси, няма да има право да напуска страната преди да ги плати.

Водач, хванат да кара без винетка или с неплатени глоби, също няма да може да се яви на задължителния годишен технически преглед.

10 пъти се повишава санкцията за превозни средства, чийто регистрационен номер е закрит или нечетлив, и е в размер на 500 лв. 

Напълно единодушно парламентът прие на първо гласуване и промени в закона, внесени от депутати от Воля. 

Промените предвиждат възможност всички автомобили на контролните органи на МВР, които разполагат с връзка към Автоматизираната информационна система "Административно-наказателна дейност", да се инсталира ПОС-терминал устройство. Целта е да се събира на място плащането на глоби. Мотивите на вносителя са, че така ще се намалят случаите, в които чужди граждани с чужда регистрация да напускат страната и да не са заплатили наложените им санкции. /24 часа он лайн

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1860