EUR 1.9558
USD 1.8036
CHF 1.9846
GBP 2.2826
CNY 2.4956
you tube
mobile version

Глоба за Енерго-Про = 14,4 млн. лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Глоба за Енерго-Про = 14,4 млн. лв.

mail14:31 | 09.11.2015прегледи 1394 коментарикоментари 0


Комисията за защита на конкуренцията санкционира "Енерго-ПРО" с близо 14,4 милиона лева лв. за злоупотреба с господстващо положение. Според регулатора, поведението на дружеството нарушава конкурентната среда и засяга интересите на потребителите. Нарушенията от страна на електроразпределителното дружество са извършвани в продължение на шест години. Време, в което предприятието е отказвало създаването на индивидуална партида и обществено снабдяване с електроенергия на потребител.

В решението си Комисията за защита на конкуренцията постановява срок от един месец, в който електроразпределителното дружество да отстрани допуснатите нарушения и да предприеме незабавни действия за ефективното снабдяване на клиентите си с електроенергия.

Енерго-Про Продажби АД не приема решението на КЗК от 4.11.2015 г., в което се твърди, че компанията е извършила нарушение на Закона за защита на конкуренцията, изразяващо се в злоупотреба с господстващо положение, по казус, датиращ от 2008 година, когато електроснабдителното дружество е било собственост на Е.ОН България. Това се посочва в официално становище на компанията, изпратено до EconomyNews.bg. Електроразпределителното држество посочва, че осъществява своята лицензионна дейност качествено и добросъвестно, спазва стриктно българското законодателство и не е нарушило Закона за защита на конкуренцията. След като експертите се запознаят с мотивите, компанията ще обжалва решението пред Върховния административен съд в законоустановения срок.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg