EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германците против “вливането” на пари в еврозоната

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германците против “вливането” на пари в еврозоната

mail15:00 | 27.01.2012прегледи 434 коментарикоментари 0


Близо три четвърти от германците са против вливане на повече пари в спасителния фонд за еврозоната, сочи ново изследване, цитирано от AP. МВФ е сред обявилите се за увеличаване на Европейския стабилизационен механизъм (ЕСМ), който ще започне да функционира през юли. Канцлерът Ангела Меркел досега устоява на идеята. Проучване, оповестено днес, е установило, че 73 % са против увеличаване на фонда, а 21 % го подкрепят. Еврокомисарят по икономическите и валутните въпроси Оли Рен и френският министър на финансите Франсоа Бароен призоваха днес в Давос да бъде увеличен капацитетът на спасителния фонд за еврозоната. Германският министър финансите Волфганг Шойбле обаче се противопостави на призива, посочвайки, че "никоя предпазна стена няма да работи, докато не бъдат разрешени проблемите под нея".
По въпроса дали Европа трябва да позволи фалит на Гърция анкетираните са разделени по равно - 45 % "за" и толкова "против".
Подобно изследване, направено преди две седмици, показа, че според 50 % платежоспособността на Гърция трябва да бъде поддържана, а 41 % са за допускането на фалит. Новото проучване е обхванало 1262 души и е проведено между вторник и четвъртък при възможност за статистическа грешка +/- 3 пункта, посочва AP.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg