EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германците не искат Гърция в еврозоната

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германците не искат Гърция в еврозоната

mail11:00 | 07.11.2011прегледи 333 коментарикоментари 0


Двама от всеки трима германци или 68% смятат, че Гърция няма бъдеще в еврозоната.
Според резултатите от анкета, публикувани в седмичника "Фокус", на въпроса: "Според вас има ли още Гърция бъдеще в еврозоната?" 68% от 1007-те запитани са отговорили отрицателно, а 27% са казали "да". Допитването е направено в сряда и четвъртък, т.е. веднага след предизвикалото всеобщо изумление съобщение на на гръцкия премиер Георгиос Папандреу за референдум в страната, идея, от която той по-късно се отказа. По това време политическата несигурност бе най-голяма и европейските ръководители все по-открито говореха за излизането на Атина от зоната на еврото. Освен това 71% от германците искат да бъде потърсено мнението им в случай на ново важно решение за еврозоната, включващо Германия. Това показва друго изследване, резултатите от което публикува неделният "Билд".
От началото на гръцката криза германското обществено мнение не проявява голям ентусиазъм да помогне на Атина, тъй като смята, че тя се е провалила. Германският печат още вдигна тона в неделя, като остро разкритикува последния развой на кризата. "А сега и нашето злато!" - е заглавието на "Франкфуртер алгемайне цайтунг", според който ръководителите на Г20 биха искали да използват валутните и златните резерви на централните банки и по-специално на Бундесбанк, за да помогнат за спасяването на еврото – нещо, което говорител на германското правителство опроверга още в събота.
Канцлерката (Ангела Меркел) успешно играе ролята на шерифа в Г20. Кога най-сетне тя окончателно ще изрита Гърция?" - пита от своя страна в. "Велт"./АФП
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg