EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Германия:Спад на промишлени поръчки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия:Спад на промишлени поръчки

mail11:12 | 08.11.2016прегледи 1056 коментарикоментари 0


Общият обем на промишлените поръчки в Германия през септември са спаднали, въпреки очакванията на експертите за незначителен, но все пак ръст, сочат данните на Министерството на икономиката на Федералната република, на които се позовава и „Уолстрийт джърнъл".

Поръчките са спаднали с 0,6% в сравнение с предходния месец август. Потърсените за коментар от американското издание анализатори са очаквали нарастване с 0,1% на месечна база. Като основание за позитивната прогноза е отчетеният ръст с 0,9% през август и с 0,2% през юли.

Данните за септември сочат понижение както при националните поръчки с 1,1%, така и на поръчките от чужбина - с 0,3%.

Това представлява първо понижение от три месеца насам, но въпреки това икономическото министерство на Германия отбеляза, че индустриалните поръчки са набрали известна скорост през цялото трето тримесечие на годината.

На годишна база обаче индустриалните поръчки са нараснали през септември с 2,6% при очаквания за скок с 3,5% и след тяхното повишение с 2% през август.

Индикаторът на промишлените поръчки показва общия размер на поръчките, получени от производителите на средства за производство, както и от производителите на междинни и потребителски стоки в страната. Слабите данни (намаляване на поръчките) подсказват за проблеми в немската промишлена сфера и обратното - по-силните данни са позитивен знак за индустриалния сектор и респективно за икономическия растеж на Германия.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3876