EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германия: Химическите фирми отчаяни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия: Химическите фирми отчаяни

mail11:35 | 23.01.2024прегледи 576 коментарикоментари 0


Нагласите за развитието на бизнеса им сред компаниите в сектора на химическата промишленост в Германия са се влошили през декември 2023 г., показват най-новите данни на германския икономически институт "Ифо" (Ifo).

Индексът на института, който отразява нагласите на бизнесмените в химическия сектор, се понижава до -15,2 пункта при -13 пункта през ноември 2023 г.

"Изглежда, че химическата промишленост (в Германия - бел. ред.) е достигнала дъното си, но въпреки това все още няма признаци за предстоящ подем", посочва експертът Ана Волф от "Ифо".

Компаниите в химическия сектор в Германия не са били толкова негативно настроени през декември за текущото състояние на бизнеса си, колкото са били през ноември, отчитат авторите на проучването.  

Показателят, отразяващ бизнес очакванията на фирмите, обаче спада значително, до -14,6 пункта при -6,5 пункта през предходния месец.

Германските компании от сектора на химическата промишленост оценяват като "много малък" броят на поръчките, които са получили от свои клиенти.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg