EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Германия търси от чужбина летищен персонал

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия търси от чужбина летищен персонал

mail18:55 | 29.06.2022прегледи 926 коментарикоментари 0


Германия иска да привлече колкото може по-бързо служители от чужбина за летищата в страната, изпитващи остър недостиг на персонал по време на натоварения летен сезон. Това заяви днес говорител на германското министерство на вътрешните работи, предаде Ройтерс.

На работниците, които ще бъдат на срочни договори, ще бъдат предложени стандартните за сектора заплати, както и квартири. Те ще бъдат подложени на същите проверки за сигурност и надеждност, както и другите служители на германските летища. Това обикновено отнема две седмици, съобщи говорителят на федералното вътрешно министерство.

Германската летищна асоциация (ADV) обяви, че в секторите сигурност, регистрация на пътниците и поддръжка на самолетите не са заети една пета от работните места.

С настъпването на лятото и отмяната на повечето ковид ограничения милиони европейци се отправят на път. Много от тези, които пътуват със самолет, се сблъскват с дълги опашки от пътници. Основните летища в Европа не успяват да се справят с увеличения пътникопоток поради липсата на достатъчно персонал, отбелязва Ройтерс./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg