EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Германия страда от търговската война САЩ-Китай

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия страда от търговската война САЩ-Китай

mail10:35 | 11.12.2018прегледи 623 коментарикоментари 0


Търговската война между САЩ и Китай засяга и германския автомобилен сектор. Очаква се броят на новите автомобили на китайския пазар да спадне тази година, отбеляза Асоциацията на германската автомобилна промишленост (VDA), цитирана от Ройтерс.

Китай е най-важният и исторически най-бързо растящият пазар на германските автомобилопроизводители, но китайските мита върху германските автомобили, произведени в САЩ, взимат своите жертви.

Китай в момента си поема въздух, каза президентът на асоциацията Бернхард Матес в Берлин, като допълни, че износът на германски автомобили, произведени в САЩ за Китай, е спаднал с една трета през първите 10 месеца на годината.

Асоциацията на германската автомобилна промишленост посочи, че очаква броят на новите автомобили в Китай да се понижи с 1 процент тази година до 23,9 милиона. Прогнозира също така растеж през 2019 година от 2 процента до 24,4 милиона.

Според асоциацията световният пазар на коли ще достигне 85 милиона нови автомобила тази година. В Европа се очаква броят на новите автомобили да се повиши до 15,8 милиона през 2018 година и да остане на същото равнище през 2019 година.

Продажбите на нови автомобили в Германия ще спадне с 1 процент тази година, допълни асоциацията.

Германската асоциация на международните автомобилопроизводители (VDIK) също прогнозира по-слаби продажби в Германия тази година и посочи, че продажбите вероятно ще останат на същото равнище догодина.

За тази година прогнозира новите регистрации да достигнат 3,42 милиона автомобила и според нея това е признак за добро представяне на пазара на нови автомобили. /БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3886