EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Германия: Спад на вноса, износа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия: Спад на вноса, износа

mail10:34 | 12.11.2018прегледи 528 коментарикоментари 0


Германският износ се понижи повече от вноса през септември 2018 г., понижавайки търговския излишък на страната, съобщава "Ройтерс". Според сезонно изгладените данни на Федералната статистическа служба износът се е свил с 0.8% през септември, а вносът е спаднал с 0.4%. Според проучване на "Ройтерс" сред икономисти очакванията бяха за ръст от 0.3% при износа и с 0.8% при вноса. Търговският излишък на Германия се свива до 17.6 млрд. евро през септември, спрямо отчетените през август 18.2 млрд. евро.

Спадът в износа бива отчетен след обявените по-рано през седмицата положителни данни, показващи ръст на поръчките в заводите и разширяване на промишленото производство.
От Бундесбанк смятат, че забавянето през третото тримесечие се дължи на временни трудности в автомобилната индустрия, като очакванията са за подобрение освен ако ескалацията на търговското напрежение или по-изразено глобално забавяне не промени перспективите.
Американският президент Доналд Тръмп многократно е критикувал Германия за търговските й излишъци и всяко облагане на вноса на автомобили и авточасти от Европейския съюз сериозно би ударил по най-голямата икономика в Европа. В момента САЩ и ЕС работят по ново споразумение за избягване на митата.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg