EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

Германия с план за напускане на Гърция от еврозоната

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия с план за напускане на Гърция от еврозоната

mail08:31 | 12.07.2015прегледи 1701 коментарикоментари 0


Германското финансово министерство е съгласувало идеята за временно изключване на Гърция от Еврозоната с канцлера Ангела Меркел и вицеканцлера и министър на икономиката Зигмар Габриел, съобщава агенция ДПА.
Преди това, в. "Франкфуртер алгемайне цайтунг" писа за двата сценария, които обмисля Министерството на финансите на ФРГ. Гърция или коригира последните си предложения, или в противен случай с Атина започват преговори за временно - най-малко за пет години, изключване от валутния съюз. През този период Гърция трябва да се справи с дълга и ако успее, ще се върне в Еврозоната, пояснява вестникът.
"В тези предложения /на Атина за дълговите си проблеми/ липсват важни аспекти на реформите, които трябва да допринесат за модернизирането на страната, за дългосрочен икономически растеж и устойчиво развитие", се посочва в документа на финансовото министерство, цитиран от "Франкфуртер алгемайне цайтунг".
Редица страни са против сключването на споразумение между кредиторите и Гърция, като техните причини не са свързани с програмата за реформи на Атина, предаде РИА Новости, позовавайки се на местни медии. В събота финансовите министри на страните от еврозоната не успяха да се договорят за параметрите на новата спасителна програма за гръцката икономика и срещата им ще продължи и в неделя. Дипломатическият източник на гръцките средства за масова информация не е назовал страните, които са срещу споразумението, но те смятат, че положително към него се отнасят Франция, Италия, Кипър и Европейската комисия, а отрицателно – Германия, Финландия, Холандия, Литва, Словакия, Словения и Естония.

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg