EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германия разчита на образовани имигранти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия разчита на образовани имигранти

mail14:38 | 26.06.2009прегледи 652 коментарикоментари 0


library1Германия ще се изправи пред "драматичен недостиг" на висококвалифицирани работници до 2020 година, ако не подобри процеса на интегриране и образование на хората от имигрантски произход, сочи проучване на Бостън кънсълтинг груп - БКГ (Boston Consulting Group), цитирано от Ройтерс и БТА.
Застаряващото население и по-слабата степен на интеграция на децата имигранти в германската образователна система означава, че на пазара на труда в най-голямата
европейска икономика излизат постоянно по-малко образовани млади хора, се посочва в изследването на БКГ.
"Интеграцията на младите имигранти в германската образователна система ще е от решаващо значение за успеха на икономиката в бъдеще", смята един от авторите на проучването.
Консултантската група е изчислила, че децата имигранти ще бъдат 40 процента от навлизащите на пазара на труда през 2032 година в сравнение с 24 процента през 2005 година. Групата прогнозира, че годишно около 80 000 имигранти се появяват на
пазара на труда, без да притежават необходимите професионални умения.
КБГ предупреждава, че това би могло да доведе до много тежка икономическа ситуация, с масова безработица сред неквалифицираните работници и недостиг от квалифицирани.
Близо 2,7 милиона имигранти от турски произход живеят в Германия и образуват най-голямата имигрантска общност в страната. Въпреки запазването на някои ограничения за чужди работници, през последните години в Германия има също и голям приток на източноевропейци.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4144