EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германия: Прогноза за бавен растеж

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия: Прогноза за бавен растеж

mail13:15 | 18.07.2019прегледи 846 коментарикоментари 0


Германската икономика вероятно се е забавила през второто тримесечие, прогнозира днес министерство на икономиката и енергетиката на Германия, като се позовава на наличните икономически показатели, предаде ДПА. Това се случва след изненадващо силния растеж през първите три месеца на 2019 година.
След като едва избегна рецесия в края на 2018 година, германската икономика нарасна с 0,4 процента през първото тримесечие на 2019 година.
Министерството обаче прогнозира "слаба икономическа тенденция" за тримесечието, което приключи в края на юни.
Сигнали от сектора на услугите показват, че силният растеж ще отслабне, като ще продължи затихването и в промишления сектор, посочи министерството.
Пазарът на труда все още допринася за стимулирането на икономиката макар и с по-бавен темп. Същият ефект имат нарасналите доходи на домакинствата и мерките за данъчно стимулиране, според ведомството.
Отбелязва се, че също така се наблюдават "значителни низходящи рискове" заради търговските конфликти, Брекзит и геополитическото напрежение. Всички тези фактори се отразяват на световната икономика.
Германското правителство и анализатори понижиха икономическите си прогнози през последните месеци. Пролетната прогноза на правителството предвиждаше растеж от 0,5 процента за 2019 година /БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg