EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германия позлати българско мерло

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия позлати българско мерло

mail18:00 | 30.09.2013прегледи 705 коментарикоментари 0


Вино от най-изявения сорт Мерло, отгледан в Карнобатския край, триумфира със Златен медал в германската винена столица, както е по-известен град Нойщат ан дер Вайнщрасе. Регионът е център винопроизводството в Германия и традиционен домакин на конкурса MUNDUSvini International Wine Awards. За пета поредна година изба „Братя Минкови“ се окичва с най-високото отличие от авторитетната надпревара. Винарната за пръв път лансира пред взискателната немска публика уникалното с интензивния си аромат с нюанси на черна череша Minkov Brothers Merlot. То е произведено по високите стандарти на екологията и заслужено спечели адмирациите на пословичните със здравословния си начин на живот германски ценители.

Ароматът на черна череша е характерен за най-престижните вина и се добива само от грозде, отгледано върху канелено-горски почви, които не са обработвани с изкуствени торове. Технолозите на избата извличат ценното ухание като оставят плода да престои с ципата 15 денонощия. Чрез автентичната технология, виното придобива хармоничен и пикантен вкус, богатство от аромати и изкрящ тъмно-червен цвят. Гроздето дължи полезните си свойства и на уникалния за страната нощен ръчен гроздобер. Ниските температури охлаждат по естествен път чепките до около 10-15 градуса и те влизат в избата без да минават през хладилни съоръжения. Така най-добре се съхраняват всички ценни вещества на сорта. Това важи с особена сила за чудодейните полифеноли в Мерлото, които удължават живота, повишават физическата издържливост и дори имат подмладяващ ефект върху организма. Виното, триумфирало в Германия, е отлежавало две години във френски дъбови бъчви, доставени от региони без промишлени замърсявания. Не случайно според множество немски медици, българското вино заслужено се нарежда сред най-здравословните и полезни червени вина на Стария Континент.
Историческият успех за България на MUNDUSvini International Wine Awards предизвика сериозен интерес към вината на „Братя Минкови“. По думите на водещи немски вносители на алкохол, не след дълго златният медалист от тазгодишното изложение ще стане част от винените листи на немските ресторанти и търговски вериги. Златният медал на избата, ще донесе позитиви и за родната икономика, коментираха анализатори. Лозаро-винарският сектор е сред най-големите работодатели у нас и когато българските вина и ракии печелят позиции на международните пазари, това означава нови работни места, по-високи доходи и повече сигурност за България.

Източник: Агенция "Фокус"
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4189