EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германия подкрепи ЕС за Гърция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия подкрепи ЕС за Гърция

mail15:00 | 20.06.2011прегледи 588 коментарикоментари 0


Германски министри днес защитиха позицията на Европейския съюз да се въздържа от спасяване на Гърция от фалит, докато парламентът в Атина не одобри новите мерки за бюджетни икономии, предаде ДПА. Тази линия на поведение бе изложена късно снощи на срещата на министрите на финансите от еврозоната, които дадоха сигнал, че Гърция ще трябва да почака до "началото на юли" за транша от 12 млрд. евро (17 млрд. д.), който й е необходим за да избегне фалита.
"Гърция сама трябва да създаде условията, така че следващият транш да може да бъде изплатен, както е договорено", заяви германският финансов министър Волфганг Шойбле преди среща с колегите си от страните членки на ЕС. Отпускането на помощта бе обвързана с условие гръцкият парламент да подкрепи преструктурираното правителство чрез вот на доверие утре и да приеме планове за бюджетни съкращения за 28 млрд. евро и за приватизация за 50 млрд. евро преди края на текущия месец, припомня ДПА. "Добрите лекарства понякога са горчиви, но затова пък са и ефективни", заяви германския министър на външните работи Гидо Вестервеле преди среща на министрите на външните работи в Люксембург.
Еврокомисарят по икономическите и валутните въпроси Оли Рен изрази увереност, че гръцкият парламент ще гласува, както е необходимо, тъй като "алтернативата е много по-лоша за Гърция, дефолтът е много по-лош". Очаква се през юли министрите да вземат решение и за нов спасителен план за 120 млрд. евро, от които Гърция ще има нужда, за да остане платежоспособна след 2012 г., когато помощта от сега действащия пакет започне да се изчерпва.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg