EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германия отмени контрола за МРЗ за транзитни превози

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия отмени контрола за МРЗ за транзитни превози

mail09:30 | 16.02.2015прегледи 681 коментарикоментари 0


Във връзка с повишения интерес от страна на български фирми, МТСП информира, че Федералното правителство на Германия отмени временно контрола по спазване на Закона за минималната работна заплата за транзитните превози. До окончателното изясняване на въпросите, свързани с прилагането на Закона, в случаите само на транзитни превози, се прилагат следните временни разпоредби:

•Осъществяването на контрол от държавните институции за спазване на Закона за минималната работа заплата по отношение на транзитните превози се отменя;

•В това отношение наказателни процедури за неспазване на Закона за минималната работа заплата няма да има;

•Ако вече такива са започнати, то те ще бъдат прекратени;

•Не е необходимо да бъдат представяни и/или изготвяни уведомления и/или план-график за транзитните превози, както и на записи на основание Закона за минималната работна заплата.

Тези разпоредби не важат за т. нар. каботажни транспортни операции (фирма със седалище извън Германия, извършваща транспортни услуги с начална или крайна точка Германия), както и за международни превози, при които се извършват товаро-разтоварителни дейности на територията на Германия.

На 21 януари тази година Европейската комисия започна т. нар. пилотна процедура по изясняване на спорните правни въпроси в Закона за минималната работна заплата, приет в Германия. Очаква се производството да приключи до средата на тази година. При новости ще бъде предоставяна актуална информация на сайта на МТСП.

Повече за приетия от Федералното правителство на Германия Закон за минималната работна заплата:

http://www.mlsp.government.bg/bg/news/news.asp?newsid=3833&catid=1
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg