EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германия: На хоризонта вирусна рецесия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия: На хоризонта вирусна рецесия

mail13:45 | 09.03.2020прегледи 8571 коментарикоментари 0


Икономическите последици, предизвикани от разпространението на новия коронавирус заплашват да изправят германския жизненоважен индустриален сектор в „най-дългата рецесия от времето на обединението“ на страната насам, заявиха от Федерацията на германските индустрии (ФГИ), предава AFP.

Индустриалният сектор на страната, който разчита на износа си вече се намира в рецесия, като производителите на коли усещат загубите най-силно, усложнени от сложните търговски отношения между САЩ и Китай и несигурността около Брекзит.

Докато опасният коронавирус се разпространява по света, той освен всичко друго нарушава и снабдителните линии и намалява търсенето, предупредиха от ФГИ и добавиха, че най-лошото тепърва предстои, обясни "Фокус".

„Германската индустрия е изправена пред най-дългата си рецесия от времето на обединението“ от 1990 г., заявиха от организацията в свой доклад. Индустриалният сектор на Германия се намира в рецесия от вече няколко месеца. В края на 2019 г. индустриалната продукция в Германия се понижи с 5,7%.

Според организацията, комбинираните ефекти на слабия икономически растеж по света, несигурността и лошата работа на фабриките оказват негативно влияние на желанието на компаниите да инвестират и да харчат пари.

Според ФГИ германската икономика като цяло ще порасне само с 0,5% през 2020 г. в сравнение с предвидените от правителството 1,1% през януари, преди да избухне епидемията от коронавируса. Организацията препоръча правителството да вземе съответните мерки и да подкрепи индустрията, като по този начин „отговори адекватно на кризата“.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg